MOMO SAID – BREAK THE RULES

Opzwepende funk-, soul- en R&B-ritmes vormen de basis van het album “Break The Rules” van de in1982 in Casablanca, Marokko geboren muzikant ‘Momo Said’. Op amper driejarige leeftijd verhuisde hij echter met zijn ouders mee naar Italië waar hij in de stad Cesena in de regio Emilia-Romagna aan de oevers van de rivier Savio opgroeide. Zijn vader verkocht er platen en hij luisterde er graag naar om zo allerlei muziekstijlen te ontdekken.

In 2013 bracht ‘Momo Said’ zijn eerste soloalbum op de markt onder de titel “Spirit” waaruit de twee singles “My Woman” en “Be Wise” werden getrokken. Op die plaat stonden songs in folk-, soul- en reggaestijl. Bij de live-optredens die ter promotie van dat album volgden stond hij op het podium met zijn eigen band ‘The Shockolates’. Zes jaar na zijn debuutplaat is er nu een opvolger klaargestoomd in de vorm van het dertien tracks tellende album “Break The Rules”.

Geopend wordt er op deze plaat met de eerste single, zijnde het funky dansnummer “Sunny Side Of the Streets” (zie video), waarna ‘Momo Said’ vlekkeloos overschakelt op moderne R&B in de song “Time Gives Lessons” waarin wij flarden van Al Jarreau’s muziek menen terug te horen. Bij song nummer drie “Basement” begint hij vlotjes te rappen en in het daaropvolgende “Children” gaat hij resoluut de soultoer op.

Meer dan voldoend variatie dus in het muzikale aanbod op “Break The Rules” dat verder wordt gezet met het als tweede single uitgebrachte jazzy “In Many Cases”, popsong “Revolution, No Confusion”, het op funky beats gebrachte “Post Scriptum”, soulballad “Loverman” en het reggaenummer “Hold On”. In de weer zeer dansbare albumtiteltrack herkennen we de sound die we van iemand als Ben Harper mogen verwachten en het afsluitende popliedje “Way Out” is misschien wel onze favoriete track uit dit album.

De Italiaans-Marokkaanse zanger, songschrijver en gitarist ‘Momo Said’ heeft onder het deskundige toezicht van arrangeur en producer Giulio Zòil Aloisi met het album “Break The Rules” bewezen dat hij zowat alle muziekgenres aankan en dat biedt duidelijk een positief perspectief voor het toekomstige werk van deze getalenteerde all-round-muzikant.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tam Tam Studio Recordings

video